...

Vulcan

Vulcan este un sat mic, liniștit, cu circa 2500 de locuitori, cu o frumoasă biserică fortificată, situată la capătul vestic al Țării Bârsei și cu cea mai frumoasă vedere a munților: Piatra Craiului, Bucegi, Postăvarul și Măgura Codlei.

Țara Bârsei este în partea de sud-est a Transilvaniei. Regele Ungar Andrei (1205-1235) a acordat Țării Bârsei Ordinului German în 1211, a cărui sarcină era să se apere împotriva păgânilor Kumani care trăiau în afara Arcului Carpatic.

Ordinul German a plecat, au rămas coloniștii care au creat aceste biserici fortificate, unice în Transilvania. Numai în Țara Bârsei sunt 13, în toată Transilvania, peste o sută.

...
...
...
...

...

...

Atracţii

Explorați una dintre cele mai magnifice și virgine zone din Europa: vârfurile magnifice ale Carpaților, pădurile dese și sălbatice din Transilvania, cheile Zărneștiului.

Călcați pe urmele urșilor bruni, lupilor, căprioarelor, mistreților și chiar a râșilor - mai mult de o treime din populațiile mari de carnivore din Europa sunt native pădurilor din România.

Admirați zborul vulturilor și descoperiți numeroasele specii de păsări prezente în această zonă.

Faceți o călătorie înapoi în timp în castele, cetăți și biserici fortificate transilvănene.

Faceți un picnic lângă un covor de flori sălbatice.

Faceți cunoștință cu fermierii din zonă, bucurați-vă de produsele lor, și cu lucrători forestieri, a căror cale este mai des traversată de urși decât de excursioniști.

Bucurați-vă de tradițiile din zonă.

Relaxați-vă prin drumeții, luați urma animalelor sălbatice, urcați pe vârfurile amețitoare ale masivului Bucegi, Piatra Craiului sau Postăvarul și admirati pereții stâncoși din chei, priviți animalele în sălbăticie, studiați flori sălbatice și plante rare... sau scufundați-vă în viața satului pentru a vă rasfăța cu mâncăruri tradiționale românești, săsești sau ungurești, vin de casă sau rachiu de prune de casă și pentru a vă bucura de ospitalitatea populației rurale.

De ce Țara Bârsei?

Tururile culturale din această zonă vă îmbogățesc întotdeauna cunoștințele, fie că vizitați bisericile fortificate, castelul Bran, Castelul Peleș, Cetatea Râșnov, Biserica Neagră din Brașov sau alte puncte de atracție mereu veți pleca mai bogat în cunoaștere.

Descoperiți frumusețea munților din zona noastră, cum este masivul Piatra Craiului, care este unul dintre cei mai mari munți de calcar din Carpații României. Piatra Craiului se întinde de la nord la sud pe o lungime de aproximativ 22 km și se caracterizează printr-o biodiversitate mare, cu numeroase plante endemice și păsări rare. Steilwänden.

Experimentați atmosfera originală a unei păduri virgine și mergeți pe urmele lupilor, urșilor, râșilor (protecția acestor specii și conservarea habitatului lor este o preocupare importantă pentru viitor), mistreț, cerb și capre negre; sau traversați un defileu adânc admirând pereții de calcar din Prăpastiile Zărnești.

...
...
...

Fauna

Vacanța de primăvară în munți: Ciocănitoarele se fac auzite, în timp ce prădători puternici precum ursul brun european încep să cutreiere pădurile...

Cu 364 de specii de păsări, 191 de specii de pești, 30 de specii de reptile și 102 specii de mamifere, fauna sălbatică a României este una dintre cele mai bogate în specii de pe continent. Numai în Parcul Național Piatra Craiului se află 109 specii de păsări.

Carpații separă Transilvania de restul României. În acest peisaj montan veți găsi o varietate uimitoare de specii.

...

...

...

Flora

Numeroase specii montane și alpine găsesc habitatul optim la o altitudine de peste 2.200 de metri. Biodiversitatea este în continuare crescută de interacțiunea dintre păduri, pante stâncoase, bolovani, pajiști și mlaștini mici ca un adevărat paradis pentru ciuperci, mușchi, licheni și flori.

Registrul Romanesc al Speciilor listeaza 3.136 de inscrieri. Un total de 1.189 specii de plante și subspecii au fost găsite in Piatra Craiului, adică aproximativ 30% din toate speciile românești sunt situate aici. 181 sunt chiar pe Lista Roșie română ca specii endemice, rare sau pe cale de dispariție.

Iată câteva dintre cele mai renumite plante prețioase care fac o excursie prin zonă, în lunile de vară, o experiență de neuitat: garofita Pietrei Craiului, macul galben, bujorul de munte, floarea de colt, papucul doamnei, sangele voinicului etc.

...
...
...
...